VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

lördag 11 september 2010

MISSLYCKAT


Jag tänkte att jag skulle pröva att baka glutenfria wienerbröd med en färdig glutenfri smördeg, men ni ser dom blev helt misslyckade, och att dom fick stå för länge i ugnen, det var bara ner i soppåsen med dom,
ja ja man lär sig av sina misstat, kanske blir det bättre nästa gång

2 kommentarer:

  1. Olagligt goda frukostfrallor (glutenfria)

    Glutenfritt bröd är svårt att få till riktigt bra. Men här är ett glutenfritt brödrecept som även "glutenätare" älskar och dom jag känner som inte tål gluten älskar desto mer! Varje gång jag bjuder på det, blir man förvånad att det är glutenfritt bröd. Detta är mitt absoluta favoritrecept på glutenfritt bröd. Bild kommer!



    Ingredienser
    50 g jäst
    6 dl mjölk
    3 msk rapsolja
    2 msk fiberhusk
    1 dl fibrex
    1 dl boveteflingor
    1 dl solrosfrön
    1/2 dl linfrön
    5 msk honung (jag använder Norrbottens närproducerade honung från äng, skog & myr)
    2 tsk havssalt
    Ca 7 dl glutenfri fin mjölmix (jag föredrar Sempers framför Finax)
    Gör så här
    Smula jästen i en bunke.
    Häll på den kalla mjölken och oljan.
    Blanda tills jästen löser sig (jag använder en vanlig handvisp).
    Blanda ner fiberhusk, fibrex, boveteflingor,solrosfrön, linfrön, honung och salt. Rör om och låt stå i 10 min.
    Tillsätt 2/3 av mjölet och blanda med en trägaffel.
    Blanda i resten av mjölet och arbeta med en trägaffel (degen ska vara klibbig).
    Ta fram två bakplåtsklädda plåtar och två matskedar.
    Klicka ut ca 10-15 st frallor. Strö över lite boveteflingor eller solrosfrön och täck med bakduk.
    Låt jäsa i 1 ½ timme.
    Sätt ugnen på 250 grader.
    Grädda mitt i ugnen i ca 8-9 minuter eller tills de får en fin gyllene färg.
    Ta ut dom, lägg på galler, strö direkt över lite extra flingsalt över dem och låt svalna något.
    Ha en underbar frukost!

    Jag älskar blandningen av sött från honungen och det salta från flingsaltet. Mums!
    Förutom mjölet, så är saltet den viktigaste ingrediensen vid brödbakning. Den har många viktiga funktioner och jag har lärt mig att inte kompromissa med saltet, framför allt inte i brödbakning.
    Kram och tack!

    SvaraRadera