VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

onsdag 15 september 2010

OLIV OCH FETAOST BULLAR (Glutenfria)

Hittade detta recept på supergott bröd, passar perfekt om du ska
servera en gryta, eller ät dom bara som dom är med lite smör på, kanske
till kvälls teet

25 gr jäst
2½ dl vatten
2 msk rapsolja
1 tsk timjan
½ tsk salt
½ dl kesella
5½ dl mjölmix med fibrer
½ rödlök
½ paket fetaost (75 gr)
6 st svarta oliver (urkärnade)
2 msk hackade soltorkade tomater

GÖR SÅ HÄR:
Hacka löken och tomaterna
Skiva oliverna
Tärna fetaosten
Smula jästen i bunke
Värm vattnet och oljan till fingervarmt
Häll det sedan i bunken med jästen, rör om så jästen löser sig
Tillsätt timjan - salt - kesella
Blanda väl
Tillsätt mjölmixen och blanda, gärna med elvispen
(degen är väldigt kletig men så ska den vara)
Blanda sedan i rödlöken - hackade tomaterna - oliverna - tärnad fetaost
Blanda ihop
Skeda upp degen i 10 bullformar (stora bullformar)
Jäs under bakduk i 45 min
Sätt under tiden på ugnen 225 grader
Grädda brödet i mitten av ugnen ca 10 min
Pensla det färdiga brödet med vatten
Låt svalna på galler under bakduk
Sedan är det bara att njuta, antingen till
soppa eller en god köttgryta, eller
ät den som den är, ljummen med
lite smör på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar