VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

måndag 16 maj 2011

OXSVANSSOPPA (GLUTENFRI)


Härom dagen så gjorde jag en jätte god soppa, ett
recept av Per Morberg, den ska koka länge men
det är det absolut värt för den blev så god.
Detta behöver du till denna ljuvliga soppa

1 kg huggen oxsvans
2 gula lökar
4 st vitlöksklyftor
1 st morot
1 st palsternacka
½ kruka timjan
½ kruka rosmarin
½ kruka persilja
3 msk tomatpure
salt och peppar
potatis att ha i slutet
purjolök att ha i slutet

GÖR SÅ HÄR:

Skär grönsakerna grovt
Bryn oxsvansen i olja tills de har fått färg
Lägg i grönsakerna och bryn en stund till
tillsätt även tomatpuren som du bryner
med en stund
När allt fått färg så lägger du allt i en stor
kastrull och fyll upp med vatten tills
det täcker, koka upp och skumma av.
Salta och peppra och lägg i örterna
som du lägger i hela, låt koka mycket sakta
under lock i 3-4 timmar eller tills köttet
släpper från benen
När köttet är färdigt tar du upp det och sedan
silar du av buljongen, koka ned buljongen
något, koka även med några potatisar
som du skalat och delat i lite större bitar,
När soppan nästan är färdig lägger du
i köttet som du plockat från benen, skiva
även en liten bit purjolök tunt ock lägg
i mot slutet smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med något glutenfritt bröd till









SMAKLIG MÅLTID












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar