VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

lördag 4 juni 2011

BEARNAISESÅS (GLUTENFRI)


Hemmagjord bearnaisesås är inte så svårt att
göra som man skulle kunna tro, och det är ju
mycke, mycke, mycke godare än den
man köper på burk i affären
Men det är ingen bantarsås precis, men äter
man inte det så ofta så kan man unna
sig det någon gång, eller flera gånger
om man så vill
Jag följde ett recept efter Per Morberg
Så detta behöver du:

6 rumsvarma ägg
500 gr smör
färsk dragon
8 vitpepparkorn
4 schalottenlökar
färsk persilja
½ dl vitvinsvinäger
1 dl vatten

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull på svag värme
dra bort från plattan och håll varm
Hacka löken och lägg i en kastrull med
en dragonkvist vitpepparkornen
vinäger vatten
Koka upp och låt det koka till hälften ungefär 5-10 min
Sila ner i en kastrull som står i ett vattenbad
med hett vatten
Rör ner 6 äggulor och vispa tills såsen tjocknar
Ta bort kastrullen från vattenbadet och häll
i smöret sakta i en smal stråle viktigt är att
du vispar hela tiden
(ställ kastrullen på en kökshanduk
då håller den sig still nedans du vispar)
Strö i hackad dragon och persilja
ca 2 msk av varje, eller efter tycke och smak
Lite lite salt och peppra efter smak
Nu har du gjort din egna hemmagjorda
bearnaisesås, inte så svårt va?












Serveringsförslag

Utskuren biff med ungsrostad färspotatis
den goda såsen och en grönsallad
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar