VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

lördag 24 september 2011

BACCON OCH CHAMPINJONCRÉPES (GLUTENFRIA)


Goda crépes, jag gjorde en stor sats med stuvning
Det räcker till många, och så är det bra att ha i
matlådan

Detta behöver du:

Pannkakor som du hittar här

Stuvning:

2 stora burkar champinjoner
300 gr baccon
1 gul lök
3 msk glutenfri mjölmix
1 msk smör
5 dl kelda mellan grädde
2½ dl mjölk
vitpeppar
1 röd chilipeppar

Gör så här:

Grädda först pannkakorna
Skiva bacconet i mindre bitar, stek det sedan och
låt det rinna av på ett hushållspapper
Hacka löken
stek svampen och löken lägg åt sidan,
Hacka chilipepparn 
Rör ut mjölmixen i mellangrädden
och mjölken och ha i smöret i en tjockbottnad
kastrull, koka upp och låt koka i ca 3 min
Häll i den hackade chilipepparn
Blanda sedan i baccon-löken-svampen
smaka av med lite vitpeppar, smaka om du behöver
salta stuvningen nått mer, tänk på att bacconet ger
mycket sälta.
Tag sedan en pannkaka och lägg på en klick stuvning
rulla ihop och lägg i en smord ungssäker form,
när du fyllt formen så strör du över riven ost
och gratinerar i225 grader i mitten av ugnen
tills osten har smält, servera sedan med en
god grön sallad till

















Smaklig måltid


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar