VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

fredag 24 juni 2011

TOSCAKAKOR (GLUTENFRIA)


Smarriga toscamuffinskakor och superenkla att att
göra, idén fick jag  härifrån

Detta behöver du:

1 paket Mix Wells glutenfria muffinsmix
2 dl vatten
2 dl olja (rapsolja)
150 gr grovriven mandelmassa

Toscaglasyr:

200 gr smör
200 gr flagad mandel (2 påsar)
200 gr strösocker
½ dl mjölk
4 msk ljus glutenfri basmjöl

Gör så här:

Blanda den rivna mandelmassan med
vattnet och oljan, när mandelmassan har
 mjuknat/smält är det dags att tillsätta
muffinsmixen, rör tills smeten är jämn,
klicka i smeten i aluminiumsformar
(40 stycken) klicka bara i så att det täcker
halva formen (själv hade jag nog lite
för mycket i vissa former)
Grädda kakorn i 175 grader varm ugn
17-18 minuter.
Under tiden kakorna står i ugnen så
gör du glasyren
Blanda alla ingredienser i en kastrull
och ge det ett snabbt uppkok
När kakorna stått inne i ugnen i
17-18 minuter brer du på glasyren
på kakorna och ställer
in dom i ugnen ytterligare ca 2 minuter
När glasyren stelnat och fått lite färg
är dom klara.
Kakorna var lite svåra att få ur formarna
även när dom hade svalnat, men jag la dom i en
burk ock frös in dom och när dom väl var frysta
så gick formarna att ta bort hur enkelt som helst















KÖTTBULLAR (GLUTENFRIA)


Helt vanliga enkla jätte goda köttbullar

Detta behöver du:

1 kg nötfärs
1 gul lök
1 röd lök
2 ägg
1 dl grädde
salt
vitpeppar

Gör så här:

Hacka den gula och röda löken fint
Blanda sedan ihop alla övriga
ingredienser i en bunke, salta och
peppra ganska mycket så att det blir
någon smak på köttbullarna
Rulla sedan färsen i valfri
köttbullsstorlek, lägg lite matfett
i en stekpanna, stek sedan
köttbullarna på en inte allt för
stark värme














SMASKENS..........

torsdag 23 juni 2011

POTATISSALLAD (GLUTENFRI)


Här ska du få receptet på världens enklaste
och godaste potatisallad, jag gjorde på det
jag hade hemma, om man vill kan man ju
ha i mera saker av det man tycker är gott,
men detta hade jag i:

Kokt kall färskpotatis
2 burkar creme fraiche á 2½ dl
1 dl majonäs
2½ msk dijonsenap
2 mellanstora rödlökar
salt
vitpeppar

Så här gjorde jag:


Koka potatisen i lättsaltat vattan
och låt den kallna


Skiva den i ganska stora bitar
och lägg i en bunke


Hacka eller skiva rödlök


Sedan i med båda burkarna creme fraiche


I med majonäsen


Sedan dijonsenapen-salt-vitpeppar


Rör om


Häll över potatisalladen i en skål


Sedan är det bara att servera till det du tycker om.
Det är också gott att lägga lite potatissallad
på en glutenfri hård eller mjuk smörgås


GOTT GOTT......



MUMSIGT (GLUTENFRITT)


I helgen som var så hade jag besök av min
älskade mamma som nu är bosatt i
värmland sen 1 år tillbaks, och då tänkte
jag att vi skulle frossa i en god efterrätt
efter maten och den skulle vara enkel
men supergod, och jag hade sett min
bloggvän Therése på hennes blogg
som också har en massa smarriga
glutenfria recept, hon hade gjort denna nostalgi
efterrätt, och vad passar väl inte bättre ihop
än choklad banan och grädde

Efterrätten är alltså gjord av:

Chokladpuddung av pulver
Vispad grädde
Skivad banan







ÄT OCH NJUT....

MISSLYCKAT


Nu har jag gjort det igen.......MISSLYCKATS alltså......
Härom dagen så tänkte jag att jag skulle baka tekakor,
så jag hittade ett bra recept (trodde jag) men fel fel fel,
dom blev helt oätliga, stenhårda och smakade absolut
ingenting, så nu undrar jag om det finns någon som
har ett bra recept på tekakor som garanterat blir bra.

Detta använde jag till mina misslyckade tekakor

50 gr jäst
5 dl vatten
½ dl rapsolja
2 msk pofiber
1 dl lätt kesella
1 msk socker
1 tsk salt
9+3 dl glutenfri mjölmix

Pensling: uppvispat ägg




Synd synd, jag som var så sugen
på tekaka med ost på

måndag 13 juni 2011

PERNILLA TESTAR


För ett tag sedan så testade jag Mix Well
choklad muffinsmix, så i dag så tänkte jag testa
denna muffins mix, ibland så tycker jag att
det är ganska skönt att ha sådana här mixer hemma,
är det så att man vill baka något snabbt så är det perfekt
 med dessa mixer, jag tycker om att vara lite
bekväm i bland, nu ska ni få höra vad jag tyckte
om denna muffins mix, den var god men lite
lam i smaken det vill säga, dom smakade inte så mycket
men dom var absolut helt okej, konsistensen var
också bra, mjuka, det stog på påsen att
man skulle få ihop ca 20 st, jag fick ihop 12 medelstora
Betyg: 3/5





lördag 4 juni 2011

BUDAPESTRULLE (GLUTENFRI)


I dag så skulle jag bjuda min bror och hans
familj på fika, och eftersom jag gjorde
bearnaisesås i går så hade jag äggvita kvar
precis 6 stycken som det ska vara i denna
ljuvliga tårta och den är så lätt att göra
Sen så tycker jag att det är så bra att den
är naturligt glutenfri, och den är sååååååå
god den bara smälter i munnen, så har du inte 
gjort en budapestrull så måste du testa
du kommer inte att ångra dig

Detta behöver du till denna sötnos:

6 äggvitor
3 dl strösocker
50 gr marsanpulver (en påse)
100 gr hackade hasselnötter
6 dl vispgrädde
2 burkar konserverade mandariner

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader
Vispa äggvitorna till hårt skum
Tillsätt sockret lite i taget vispa tills det
har blivit en hård glansig smet
Blanda ihop marsanpulvret med dom
finhackade hasselnötterna och vänd
ner det i marängsmeten, inte vispa utan vänd
ner det försiktigt så att det blandas
Bre sedan ut smeten på ett bakplåtspapper
som ligger på en plåt, grädda sedan i 175 grader
i mitten av ugnen i ca 25 minuter
När du tagit ut den och låtit den svalna ett tag
så vänder du upp den på ett nytt bakplåtspapper
och drar bort det andra försiktigt, sedan låter
 du den kallna helt innan du brer på grädden
som du vispat ganska hårt med någon nypa
socker i, när du brett på grädden så lägger du på
mandarinerna som har fått rinna av väl
Sedan så är det bara att rulla ihop, och
har du sparat lite grädde så kan du spritsa
det överst och garnera med några mandarin klyftor






















Många bilder blev det, men nu har du fått
sett hur jag gjorde min budapestrulle,
så lycka till med din