VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

onsdag 24 oktober 2012

FÄRSFYLLDA SQUASH (GLUTENFRITT)

 
Mumms mumms jätte gott
 
Detta behöver du 4 pers:
 
2 squash
500 gr nötfärs
1 paprika
1 gul lök
200 gr färsk blad spenat
2 dl creme fraiche
1 msk soja
Salt-peppar
Riven ost
Matfett att steka i
 
Gör så här:
 
Dela squashen på längden, lägg därefter halvorna i kokande
lättsaltat vatten och låt dom koka i 4-5 minuter
Ta sedan upp dom och låt dom rinna av
 
Gröp ut det mesta av squashköttet och hacka det
Kärna ur och tärna paprikan
Skala och hacka löken
 
Fräs lök och paprika i lite matfett tills det blir mjukt
och glansigt, ta upp det
 
Bryn färsen jämnt smulig i lite matfett
Tillsätt bladspenaten i färsen och låt den steka med en stund
Tillsätt lökröran och squashköttet, låt det puttra några minuter
Tillsätt creme fraiche-soja-salt-peppar och låt puttra
ytterligare 5 minuter, smaka av
 
Lägg squashskålarna på plåt med baklåtspapper
Fyll dem med färsen, strö över riven ost och
gratinera i mitten av ugnen ca 10-15 minuter, eller
tills osten har fått fin färg
Servera ris och sallad till
Själv hade jag bara en sallad till


Lök och paprika

Fräser lök och paprika

Hackat squashkött

Fräser färs, bladspenat, lök och paprikaröran

urgröpta squash

Fyllda squash

På med lite riven ost

Denna soja använder jag

Färdigt

Det blev verkligen gott
 
 
 
HA EN BRA DAG
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar