Dessa underbart ljuvliga havrebollar måste ni
testa att göra, dom är nästan beroendeframkallande,
tyvärr........för dom är inte så där jätte nyttiga,
men men goa é dom.
Jag har gjort dessa förut men använde då
boveteflingor, gott det med
Dom går utmärkt att frysa in, annars så
förvarar du dom i kylskåper
(om det blir några över, för jag lovar dom är
försvinnande ljuvligt goda)
Detta behöver du till dessa sötnosar:
ca 16 st
6 dl Sempers rena havregryn
2 dl strösocker
½ dl kokos
½ msk vaniljsocker
4 msk oboypulver
250 gr smör
1 ½ dl keldas mellangrädde
kokos att rulla bollarna i
Gör så här:
Blanda i en stor bunke
smör-socker-kokos-vaniljsocker-oboypulver-havregryn
Vispa sedan med elvisp i ca 10 minuter
Sedan häller du ner mellangrädden och vispar ytterligare
några minuter, nu har du fått en ganska lös smet, då
ställer du in bunken i kylen i 20-30 minuter,
sen efter det är det bara att rulla bollar, jag gör mina
golfbollstora ungefär, rulla dom i kokos,
lägg dom i en ask med lock och förvara i kylen
Smör och Sempers havregryn
Socker, vaniljsocker, kokos, oboypulver
Sen är det bara att vispa
Efter 10 minuter
I med keldagrädden
Efter ytterligare några minuter
In med bunken i kylen
Går utmärkt att frysa
Såååååååå goda.......