VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

torsdag 31 januari 2013

SMÖRDEGSSNURROR (GLUTENFRIA-VETEFRIA)


Ett super enkelt recept som tillbehör till soppa eller
som drinktilltugg

Detta behöver du:

1 platta smördeg (Millefoglie från Schär, gluten o vetefri)
2 dl riven ost
Paprikapulver
1 uppvispat ägg
Sesamfrön
Ev. lite flingsalt

Gör så här:

Rulla ut den tinade smördegen, pensla ena sidan med uppvispat ägg
Blanda ca 1-1½ msk paprikapulver med den rivna osten, lägg osten
på den ena halvan av smördegsarket och vik över den andra halvan,
tryck till lite lätt, skär sedan i remsor 8 stycken, snurra dom lite lätt,
det är lite svårt att snurra, dom vill gärna gå sönder.
Lägg på plåt med bakplåtspapper.
Pensla med ägg och strö på lite sesamfrön och ev, lite flingsalt
Grädda i mitten av ugnen 200 grader ca 10-15 minuter,
 eller tills dom har fått fin färg och ser frasiga ut












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar