VÄLKOMMEN

VÄLKOMMEN

måndag 22 april 2013

ZUCCHINILASAGNE (GLUTENFRI-VETEFRI)



KÖTTFRI MÅNDAG
Då blev det denna helt underbart goda lasagne, jag använde en fryst
sojafärs som är glutenfri och gjorde "kött"färssåsen, och zucchini som pastaplattor

Detta behöver du:

2 stycken normalstora zucchini

"kött"färssåsen:

1 påse sojafärs
1 grön paprika
3 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
½ burk vatten
2 msk grönsaksfond
Salt och peppar
+ valfria favoritkryddor

Vitsås:

2 msk smör
2-2½ msk sempers finmix
5 dl gräddmjölk
salt och vitpeppar

Riven ost
Matfett att steka i och smörja formen

Gör så här:

Skölj zucchinin och hyvla den på längden, salta och lägg
dom i ett durkslag så att dom får vattna ur sej lite, låt dom ligga
så i ca 30 minuter

Sätt ugnen på 200 grader

Sojafärsen:

Skölj och tärna den gröna paprikan, ha lite matfett i en stekpanna
i med paprikan och sojafärsen, stek ett par minuter, sen i med resten av ingredienserna
och låt den koka ihop i några minuter.
Krydda med salt och peppar och valfria kryddor

Vitsåsen:

Smält 1 msk smör i en tjockbottnad kastrull, ta av från plattan och
vispa i finmixen, på plattan igen och i med gräddmjölken, låt den sedan
koka ihop ett par minuter och ha i resterande smör
Salta och peppra efter egen smak

Efter 30 minuter sköljer du av zucchinin och försöker
torka den någorlunda torr med hushållspapper
(den behöver inte vara snustorr)
Sen är det bara att bygga ihop din vegetariska lasagne
Gratinera ca 40 minutert, 200 grader







Smörj en ugnsfast form, ha i lite vitsås

I med hälften av zucchinin

på med sojafärs

på med vitsås

på med lte riven ost

på med resten av zucchinin

sojafärs och vitsås

Toppa med riven ost





Ha en fortsatt bra 
måndag






2 kommentarer:

  1. Ser jättegott ut! Den där frysta sojafärsen finns på min "attprövalista", jag har bara använt vanlig torr sojafärs tidigare. Ha en fortsatt bra dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Kjersti!
      Jag har också en sån där "attprövalista" och det är att pröva den torra sojafärsen, men den sojafärsen som jag använt är faktiskt jätte god.
      Ha det så bra / Pernilla

      Radera