KÖTTFRI MÅNDAG
Då blev det denna helt underbart goda lasagne, jag använde en fryst
sojafärs som är glutenfri och gjorde "kött"färssåsen, och zucchini som pastaplattor
Detta behöver du:
2 stycken normalstora zucchini
"kött"färssåsen:
1 påse sojafärs
1 grön paprika
3 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
½ burk vatten
2 msk grönsaksfond
Salt och peppar
+ valfria favoritkryddor
Vitsås:
2 msk smör
2-2½ msk sempers finmix
5 dl gräddmjölk
salt och vitpeppar
Riven ost
Matfett att steka i och smörja formen
Gör så här:
Skölj zucchinin och hyvla den på längden, salta och lägg
dom i ett durkslag så att dom får vattna ur sej lite, låt dom ligga
så i ca 30 minuter
Sätt ugnen på 200 grader
Sojafärsen:
Skölj och tärna den gröna paprikan, ha lite matfett i en stekpanna
i med paprikan och sojafärsen, stek ett par minuter, sen i med resten av ingredienserna
och låt den koka ihop i några minuter.
Krydda med salt och peppar och valfria kryddor
Vitsåsen:
Smält 1 msk smör i en tjockbottnad kastrull, ta av från plattan och
vispa i finmixen, på plattan igen och i med gräddmjölken, låt den sedan
koka ihop ett par minuter och ha i resterande smör
Salta och peppra efter egen smak
Efter 30 minuter sköljer du av zucchinin och försöker
torka den någorlunda torr med hushållspapper
(den behöver inte vara snustorr)
Sen är det bara att bygga ihop din vegetariska lasagne
Gratinera ca 40 minutert, 200 grader
Smörj en ugnsfast form, ha i lite vitsås
I med hälften av zucchinin
på med sojafärs
på med vitsås
på med lte riven ost
på med resten av zucchinin
sojafärs och vitsås
Toppa med riven ost
Ha en fortsatt bra
måndag
Ser jättegott ut! Den där frysta sojafärsen finns på min "attprövalista", jag har bara använt vanlig torr sojafärs tidigare. Ha en fortsatt bra dag!
SvaraRaderaHej Kjersti!
RaderaJag har också en sån där "attprövalista" och det är att pröva den torra sojafärsen, men den sojafärsen som jag använt är faktiskt jätte god.
Ha det så bra / Pernilla